Kad bih morao da biram jednu tajnu uspeha – Ona bi bila …

konstantnost-tajna-uspeha

Može se reći da većina današnjih vežbača  počevši od rekreativaca sa malo jednostavnijim ciljevima, pa sve do takmičara sa ozbiljnim ciljevima i radom  stremi uspehu i rezultatu od svoje vežbačke “karijere” i staža.

Kao sad već višegodišnji trener, radio sam sa velikim brojim ljudi, i među njima je zaista bilo raznih; i onih koji se nisu zadržavali mnogo, ali i više onih za koje se zaista može reći da su napravili odličan posao, pokazali određeni rezultat, uspeh i ambiciju. Naravno da nije poenta ove rečenice da stavim sebe u prvi plan, i govorim o svom radu, već prenesem svoje iskustvo i činjenicu da u bilo kojoj zajednici ili okolini da se krećemo, ljudi će uvek biti drugačiji, i pokazati različit karakter, osobine, psihu i disciplinu.

uspeh-konstantnost

Šta razlikuje onda te “uspešne” ljude?

Posmatrajući obazrivije takve ljude, koji su ili brzo napredovali, ili premašili neka očekivanja i spekulacije, izvukao sam par stvari. Pre svega, tu je svakako i spomenuta psiha, radna navika i način života koji datiraju verovatno i pre “vežbače karijere”, koju zapravo, kada se uđe u rutinu i zavoli proces, nije teško preneti i na taj aspekt života. Postoji naravno tu i faktor ambicije. Ako neko prosto nema dovoljnu želju da promeni nešto kod sebe, i krene put uspeha, od toga neće ništa ni biti. Ako se slepo i tvrdoglavo pridržava starih ciljeva, zatvarajući vidike i nove šanse, svakako da pojedinac neće uspeti krenuti uzlaznom putanjom.

Ali verovali ili ne, ni to čak nije presudan faktor. Ono što je, ipak zajednično svim spomenutim ljudima jeste jako zanimljiva stvar koju nazivamo konstantnost, ili redovnost u svojim aktivnostima, zadacima i obavezama. Neki bi to nazvali i disciplina. Ali disciplina se često može pretvoriti u još jedan ekstremizam, koji svakako na duže staže opet nije dobar i pogodan.

konstantnost-tajna-uspeha

Konstantnost je ključ!

Ako stremite uspehu, da li ste spremi da iznova ponavljate rutinu, izgradite dobre navike i zapravo se držite istih? Ali, ni to čak nije to. Otvoren um, fleksibilnost, spremnost na promenu i novim znanjem je ono što upotpunjuje ceo proces, i zapravo donosi uspeh. Ako ste spremni da konstantno radite na novom znanju, radite reviziju postojećeg, sumnjate, testirate, igrate se, i budete kreativni  i to sve iznova i iznova, kroz mesece, godine, decenije? E to je možda i najbitniji faktor.

Kratka napomena; cilj ovoga je naravno da podstaknem pojedince na malo drugačije razmišljanje, a nikako da stresiram ili opteretim nekoga “drugačijim znanjem”. Apsolutno ne. Čak štaviše, smatram da mnogi već imaju u sebi to; ambiciju i preduslov da zapravo naprave i postignu dosta, na duže staze. Samo treba to probuditi, pojačati i redovno zbrinjavati. Do sledećeg blog posta.